You are here

Over Prodim

 

PRODIM, opgericht in 1981, heeft een team mensen die elk al meer dan 20 jaar in de branche actief zijn. Dit team is - om haar groei over de jaren te ondersteunen - aangevuld met dynamische jongeren die servicegericht denken en handelen.

VANUIT KUNSTSTOFAPPENDAGES...

In de beginjaren focuste PRODIM zich vooral op corrosievaste afsluiters in kunststof (SAFI). Klanten waren de chemische wereld, de landbouw en de watertechnologie. Later werd dit gamma uitgebreid met onder andere FIBERDUR (glasvezelversterkte kunststofbuizen en toebehoren in polyester, vinylester of epoxy).

... EN KLEPAUTOMATISERING...

Vele klanten kennen PRODIM ook als specialist in aandrijvingen voor kleppen en afsluiters: manuele en pneumatische, (elektro-) hydraulische, fail-safe (SIL) en elektrische aandrijvingen. Partners hierin: ROTORK waaronder ook REMOTE CONTROL (met een gamma van scotch-yoke pneumatische aandrijvingen tot hoog technologische aandrijvingen voor risico-omgevingen. Daarbij ook elektrische regelactuatoren, een alternatief voor pneumatische regelaandrijvingen, met grote nauwkeurigheid voor processturing) en KINETROL (met haar gepatenteerde pneumatische ‘vane-type’ aandrijving, de kwartslagaandrijving met de langste dynamische levensduur op de markt).

... TOT PARTNER IN APPENDAGES...

In 2006 stapte Freddy Franceus in het management. Hij versterkte het team productspecialisten en profileerde PRODIM als totaalleverancier in appendages voor leidingwerk. De automatisering werd aangevuld een volledig gamma kogelkranen (van floating ball tot trunnion mounted, van soft seated naar metal seated) en vlinderkleppen (van eenvoudig gietijzer tot high performace 4-offset metal seated). Belangrijkste PRODIM-partners: QUADAX (de gepatenteerde metal-seated ‘4-offset’ vlinderklep met haar extra grote debietdoorgang (Cv) en perfecte dichtheid), SRI (smeedstalen API 6D floating ball en trunnion mounted kogelafsluiters), A+R ARMATUREN (gietstalen en roestvrijstalen kogelkranen voor de processindustrie), OMNISEAL/OMNIVALVE (double block and bleed expanding plug valves voor olie- en aardgasdistributie, raffinage, tankopslag...), XUROX (gietijzeren en teflon lined vlinderkleppen), ONIS (quick action line blinds), RIGAU (gate, globe & check valves), FLUOROSEAL (plug valves), PRE-VENT (regelkleppen)

Naast het standaard materiaal - dat niet meer standaard is door haar hoge kwaliteit - levert PRODIM ook de appendages voor speciale toepassingen: kleppen voor in cryogene toepassingen, stoomkoelers (desuperheaters), drukregelaars en veiligheidskleppen (CARRARO). Ook veiligheidstoebehoren zoals tankbeveiliging (PROTECTOSEAL) en flensbeschermers (SAFE-RING, beletten van wegspuiten van product in geval van gescheurde flensdichting), gespecialiseerde ommanteling voor o.a. vuurbescherming (DARCHEM THERMAL PROTECTION) of afdekkappen voor de stangen van lineaire afsluiters (STEMSHIELD), wat naast mechanische bescherming van de stangen ook struikelende operatoren moet beschermen tegen ernstige kwetsuren).

EUROPESE MERKEN, KENNIS, SERVICE

PRODIM heeft anno 2015 een productengamma opgezet dat de ganse reeks leidingappendages afdekt. Omdat productiestilstanden voor productiebedrijven not done zijn, biedt ze enkel kwaliteitsvol materiaal: een gamma Europese merken.

PRODIM is daarom voor bedrijven in de voedingsindustrie, de petrochemie, chemie, farmacie, staalnijverheid, textielindustrie en andere bedrijven met uitgebreide leidingnetten de aangewezen partner. Ook trouwens voor engineering- en contractingbedrijven. Haar producten worden lokaal ingezet, maar ook in tal van internationale projecten, waaronder olie- en gasprojecten. Het stopt niet bij kwaliteitsproducten. Als klein en flexibel bedrijf, met een gedreven team en met een VCA keuring, kan het snel, met zeer veel kennis van zaken antwoorden op specifieke klantvragen en juist iets verder gaan dan anderen op de markt. Ze kan instaan voor samenbouw van complexere oplossingen in de eigen workshop. Ze verleent niet enkel assistentie bij de keuze van de oplossingen, maar ook bij de indienstname op de werf. Zeker voor de automatische klepaansturingen kan de aanwezigheid van een specialist u heel wat tijd doen besparen.

 

PRODIM voldoet aan de eisen gesteld in de Kwaliteitsmanagementsysteem norm: ISO 9001:2015