You are here

Over Prodim

PRODIM, opgericht in 1981, beschikt over een team van experts, elk met meer dan 20 jaar ervaring in deze branche. Dit team wordt versterkt door een groep jonge, dynamische mensen die service- en technisch ingesteld zijn.

 

VAN THERMOPLASTICS...

Oorspronkelijk richtte PRODIM zich op thermoplastische kleppen (SAFI) die bestand zijn tegen corrosie. De opdrachtgevers kwamen vooral uit de chemie-, landbouw- en watertechnologiewereld. Het assortiment werd uitgebreid met FIBERDUR (polyester-, vinylester- of epoxyleidingen en toebehoren, glasvezelversterkt).

 

... NAAR KLEPAUTOMATISERING...

Klanten kennen PRODIM als specialist in automatisering voor alle soorten kleppen: handmatige en pneumatische, elektrische, (elektro)hydraulische, fail-safe (SIL) en elektrische stuuractuators, een alternatief voor pneumatische actuatoren op regelkleppen. Onze partners zijn ROTORK, inclusief REMOTE CONTROL (een compleet assortiment pneumatische scotch yoke-actuators), OMAL en KINETROL (kwartdraai-actuator van het ‘vane’-type met de langste levensduur op de markt).

 

... EN PARTNERS IN KLEPTOEVOER...

Sinds 2006 heeft Prodim het team van specialisten versterkt en PRODIM geprofileerd als wereldwijde leverancier van industriële afsluiters in de markt. Het bedieningsassortiment is aangevuld met een groot assortiment kogelkranen (van zwevend tot tap, en met zachte zitting tot metalen zitting) en vlinderkleppen (van de klassieke gietijzeren klep tot de viervoudige offset klep). De belangrijkste partners van PRODIM zijn QUADAX (met metaal zittende 'viervoudige excentriciteit' vlinderklep, met hogere doorstroommogelijkheden (Cv) en luchtbeldicht), GARLOCK PTFE gevoerde vlinderkleppen, SRI (gesmede API 6D kogelkranen), A+R ARMATUREN (gegoten industriële kogelkranen), OMNISEAL/OMNIVALVE (DBB uitbreidbare plugkleppen voor raffinaderijen, opslag- en tankparken,...), XUROX (vlinderkleppen in nodulair gietijzer en teflon gevoerd), ONIS (snelwerkende lijnjaloezieën), RIGAU (poort, globe & terugslagkleppen), FLUOROSEAL (plugkleppen), PRE-VENT (regelkleppen), BOM (bemonsterings- en tankbodemkleppen), MIV (schuif-, vlinder- en terugslagkleppen voor water).

Naast deze 'klassieke' materialen biedt PRODIM ook kleppen voor speciale toepassingen, zoals cryogene (AEV ²XC cryogene c-kogelkleppen), desuperheaters, drukregelaars en veiligheidskleppen (CARRARO), evenals een compleet assortiment specifiek voor veiligheid: vlamdovers, druk- en vacuümontluchters, tankafdichtingskleppen (GROTH), overdrukkleppen (Trillium Sarasin-RSBD), breekplaten (CDC), flensbescherming (SAFE-RING), brandveilige bescherming (DARCHEM THERMAL PROTECTION) en klepsteelbescherming (STEMSHIELD).

 

Eindelijk is PRODIM de vertegenwoordiger van ValvTechnologies, fabrikant van zware servicekleppen die zijn gebouwd om de zwaarste toepassingen te weerstaan.

 

EUROPESE PRODUCTEN, EXPERTISE EN ASSISTENTIE

PRODIM heeft vandaag een compleet assortiment producten voor alle industriële leidingoplossingen, met kwaliteitsmaterialen en Europese merken.

Hierdoor is PRODIM de bevoorrechte partner van bedrijven die actief zijn in de petrochemische, chemische, olie- en gas-, farmaceutische, staal-, textiel- en voedingsindustrie. Daarnaast werkt het bedrijf nauw samen met ingenieursbureaus en aannemers. De producten worden lokaal maar ook in internationale projecten geïmplementeerd. Als dynamisch, klantgericht, VCA-gecertificeerd bedrijf bieden wij niet alleen kwaliteitsproducten, maar PRODIM kan klantspecifieke vragen snel en vakkundig beantwoorden en net dat beetje extra bieden dat andere bedrijven niet kunnen bieden. In ons magazijn kan de complete montage plaatsvinden. Wij bieden ook hulp bij de materiaalkeuze en service op locatie. De aanwezigheid van een expert ter plaatse kan u helpen kostbare tijd te winnen tijdens het opstarten of onderhouden van uw geautomatiseerde klep.

 

 

PRODIM voldoet aan de eisen van de Quality Management System standard: ISO 9001:2015