You are here

Industriële veiligheid

Een industrieel ongeluk is snel gebeurd. Ongelukken die gepaard gaan met drukopbouw hebben de meest fatale gevolgen. Daarom is drukbeveiliging tegenwoordig erg streng gereglementeerd. Onder andere, de Europese richtlijn PED 2014/68/EU stelt hoge eisen aan het ontwerp en het testen van alle drukhoudende apparatuur geïnstalleerd in Europa. 
Prodim levert een waaier aan technologieën om uw installatie te beveiligen en uw operatoren te beschermen:

Afhankelijk van de processgegevens en de specificaties, kunnen we bij Prodim door middel van berekeningen nakijken welke technologie het meest geschikt is voor uw toepassing. Op basis van deze berekeningen (uitgevoerd volgens Europese normen - EN normen - en andere normen (bijv. ANSI, API,..),  adviseren we u graag bij het beveiligen van uw installaties. Ook het testen en het afstellen dient te gebeuren volgens de toepasselijke reglementering en door gekwalificeerd personeel.
Naast overdruk zijn lekkende flenspakkingen een belangrijke oorzaak van ongelukken. Zeker bij processen met hoge temperaturen (stoom/thermische olie ,..) of met chemicaliën, kunnen de gevolgen van lekkende flenspakkingen rampzalig zijn voor uw personeel. Hiervoor bieden we bij de Safe Ring flensbeschermers aan. Een andere onveilige situatie zijn onbeschermde spindels van afsluiters, waar werknemers zich aan kunnen kwetsen. Door het gebruik van een spindelbeschermer, wordt de spindel beschermd en tevens ook beter zichtbaar. Deze uiterst geschikte oplossing is zeer eenvoudig te installeren en beveiligt onmiddelijk de omgeving.

Prodim Industrial Valves & Automation beschikt over de nodige expertise en producten van hoge kwaliteit om de veiligheid van medewerkers en operatoren te verzekeren. 

Contacteer ons voor vrijblijvend advies.