You are here

De 7 grote voordelen van kunststof afsluiters

Net als metalen afsluiters hebben kunststof afsluiters veel voordelen die het vermelden waard zijn. Als verdeler van industriële afsluiters vindt PRODIM Industrial Valves & Automation het informeren van de klant over de voordelen van diverse opties, waaronder kunststof afsluiters, zeer belangrijk. Laten we daarom de belangrijkste voordelen van kunststof afsluiters eens nader bekijken:

 

1. Kunststof afsluiters zijn bestand tegen de ergste corrosie, zowel intern als extern.

De belangrijkste kwaliteit van kunststof afsluiters is hun uitstekende weerstand tegen corrosie. Kunststof heeft een veel betere weerstand dan metaal - inclusief roestvrij staal - als het gaat om oplosmiddelen, zuur-base reacties of redox. Enkele voorbeelden van chemische producten die klassiek worden gebruikt in SAFI-kleppen zijn zwavelzuur, zoutzuur, fluorwaterstofzuur, natriumhydroxide en natriumhypochloride of bleekmiddel.

Wanneer de omgeving waarin je de afsluiter moet plaatsen erg ruw is, kan een kunststof afsluiter een goed alternatief zijn voor zoiets als een titanium, een Hastelloy of een gevoerde afsluiter.

In zeewater gaat een kunststof vlinderklep bijvoorbeeld langer mee en is minder onderhevig aan corrosie.

COrrosie van een metalen afsluiter. Kies kunststof afsluiters om corrosie te vermijden.

Corrosie van een metalen afsluiter - afbeelding door SAFI

2. Kunststof afsluiters hebben grote economische voordelen.

Kunststof afsluiters zijn veel goedkoper dan afsluiters van metaallegering of gecoate metalen. Op deze manier kunnen de kosten aanzienlijk worden verlaagd, zodat u meer kan bereiken met uw budget. Hieronder ziet u een grafiek ter vergelijking. 

Ecomomische voordelen van kunststof afsluiters

afbeelding door SAFI

3. Kunststof afsluiters hebben een hoge chemische weerstand en zijn slijtvast.

Thermoplastische materialen die in afsluiters worden gebruikt zijn beter bestand tegen slijtage dan metalen. PVDF heeft bijvoorbeeld een 5 tot 10 keer grotere weerstand dan die van RVS 304 en is 100 keer superieur aan PTFE. SAFI afsluiters zijn zeer mechanisch resistent. Dit is een enorm voordeel in termen van duurzaamheid van de afsluiter.

4. Kunststof afsluiters hebben een licht gewicht.

Metalen afsluiters zijn minstens 5 keer zwaarder dan thermoplastische afsluiters voor dezelfde DN. Het lichte gewicht van kunststof afsluiters is een groot voordeel bij transport, opslag en installatie en vermindert de logistieke kosten en ongevallenrisico's. De lichtgewichtfunctie is ook van cruciaal belang in sommige toepassingen, zoals het gebruik in boten.

5. Kunststof afsluiters zijn onderhoudsvriendelijk.

Een ander groot voordeel van thermoplastische afsluiters is dat ze gemakkelijk te onderhouden zijn. Dit levert wederom een groot economisch voordeel op, aangezien u flink bespaart op onderhoudskosten.

6. Grote duurzaamheid: kunststof afsluiters gaan lang mee.

Door hun uitstekende weerstand tegen slijtage en corrosie hebben thermoplastische afsluiters een lange levensduur. Deze eigenschap heeft op lange termijn grote economische voordelen, reduceert materiaal- en arbeidskosten en scoort zeer goed op het gebied van duurzaamheid.

7. Ecologische voordelen.

Door hun uitstekende duurzaamheid hebben thermoplastische afsluiters grote milieuvoordelen. Duurzaamheid is het vermogen om lang mee te gaan zonder noemenswaardige achteruitgang. Een duurzaam materiaal helpt het milieu door op natuurlijke grondstoffen te besparen en afval en de milieueffecten van reparatie en vervanging te verminderen. In het huidige klimaat is ook deze eigenschap zeer wenselijk en van groot belang. Het gebruik van duurzame afsluiters is voor uw bedrijf een aantoonbare maatregel op ecologisch vlak.

Onze aanbeveling: hoogwaardige kunststof afsluiters van SAFI.

Van het eerste ontwerp tot het eindproduct: SAFI Valves beheerst alle fases van het conceptie- en ontwikkelingsproces van zijn kleppen. Alle productiefases worden intern uitgevoerd: van injectie van kunststof onderdelen tot het bewerken van componenten, montage en een dichtheidstest op al hun kleppen.

Dit maakt van een SAFI unieke kunststof producent van kunststof afsluiters met een moeilijk te evenaren kwaliteit! Bekijk hun bedrijfsvideo om een kijkje achter de schermen te nemen.

Als Europese leider met een rijke ervaring biedt SAFI u het belangrijkste assortiment producten en oplossingen om uw corrosieproblemen op te lossen. PRODIM Industrial Valves & Automation is reeds meer dan 40 jaar een toegewijde SAFI Valves distributeur in België en Nederland.

Toepassingen van kunststof afsluiters

afbeelding door SAFI

 

Overweegt u uw metalen afsluiters te vervangen door kunststof afsluiters?

Wilt u ontdekken wat de toepassing van SAFI kunststof afsluiters voor uw bedrijf kan betekenen? Neem dan zeker contact met ons op! Om een afsluiter te kiezen dient er steeds rekening gehouden te worden met de omgeving en de functie van de kleppen. U kunt op ons rekenen voor deskundig advies, gebaseerd op jarenlange expertise om de juiste afsluiter voor uw toepassing te vinden.

Ons aanbod:

  • Kunststof afsluiters (PPFV, PP, PVDF, PVC) voor corrosieve toepassingen.
  • Stalen afsluiters (Koolstof, roestvrij, gietijzer, messing).
  • Keramische afsluiters voor abrasieve toepassingen.

PRODIM Industrial Valves & Automation is uw specialist inzake industriële afsluiters en automatisatie in België.

Meer over ons SAFI gamma van kunststof afsluiters vind je hier.

Contacteer ons voor meer info.